Glutenfria majsmuffins eller coarnbread
Glutenfritt med Sandra
Glutenfritt med Sandra
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Du behöver
  • 1 paket tärnad bacon 140g
  • 1 liten purjolök
  • 3 dl polenta majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • ½ dl majsstärkelse
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk råsocker
  • 3 krm salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 50 gram smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • lite riven ost att toppa muffisarna med, du kan utesluta osten om du vill
  •  
  • Gör så här
  • 1. sätt ugnen på 175grader.
  • 2. börja med att steka bacon och purjolöken tills det har fått fin färg, sätt åt sidan.
  • 3. smält smöret.
  • 4. blanda polenta, rismjöl, majsstärkelse, fiberhusk, bakpulver, råsocker, salt, chilipeppar i en bunke med ballong visp.
  • 5. vispa i hop ägget med mjölken och det smälta smöret i en bunke.
  • 6. häll i äggblandningen i mjölblandningen och blanda i hop det väl.
  • 7. tillsätt de stekta baconen och den stekta purjolöken.
  • 8. klicka ut i muffinsformar och grädda i nedredelen av ugnen i ca 20min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.