De senaste dagarna och ytterligare någon dag huserar matmässan Mitt Kök i Göteborg. Lyckostar ni som varit där och kunnat provsmaka alla godsaker och ta del av alla kulinariska upptåg
50 g jäst4 dl laktosfri mjölk1 dl laktosfri mat och bak kvarg1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1/2 tsk flytande honung3 dl grov mix7 dl fin mixSmula jästen i en degbunke, häll i salt och honung
Hamburgare. Är inte det en lyxlunch så säg. Jag har lagt ut en hel del olika recept på burgare här på Citroncest, men jag tror aldrig att jag faktiskt lagat till en hederlig burgare på kött, med god hemmaslagen majo och krispigt bröd
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva äpplet i bitar. Vispa ägget och sukrinmelisen pösigt. Blanda i proteinpulvret, kesellan och mandelmjölet, blanda väl
I helgen har vi varit i Gävle för att fira Davids mamma som fyllde 65 år (grattis Lena. ). Det blev ett riktigt fint kalas och det bjöds på exotisk buffé med massa goda frukter, kallskuret, sallader och självklart fika med tårta
Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar. Och jag har helt snöat in på pajskal av kikärtor eller bönor, för de är helt suveräna
En av mina favoritluncher är wraps. De är så smidiga att göra, man kan variera fyllningen och man kan ha dem med sig överallt (så länge man inte har en fyllning som är jätteblöt, då blir det äckligt
Skiva upp brödet och frys in i påsar så blir det lättare att ta upp några skivor i taget eftersom glutenfritt bröd gärna torkar och blir smuligt annars