250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa)
Om den känns för fast, ha i lite vatten eller havremjölk,. Jag faktiskt också platsar det in till gofikat eller desserten om du frågar mig och Kalle (min man)
-) Grundreceptet hittade jag på Annicake som ganska ofta bakar glutenfritt. Men Schärs Mix C (finns ofta på stora Coop-butiker) eller Lailas gula eller Sempers Fin Mix går förstås också bra
4 msk glutenfritt mjöl, jag använde Lailas gula mjölmix. 4 msk glutenfritt mjöl. Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig
Låt pepparkakorna svalna på galler klätt med bakplåtspapper eller på plåten du gräddade dom på. Förvara dom i en tät plåtburk eller vad som helst som inte släpper in fukt för då blir dom mjuka
I detta recept använder jag mig av bovete, rismjöl men också av vetefri mjölmix. Jag har hört att det ska vara svårt att få till smaken och konsistensen i glutenfritt bröd men det måste vara en gammal skröna
Du som är glutenintollerant får leta efter havre som är certifierat glutenfritt. För de mesta innehåller det massvis med socker och andra mer eller mindre bra tillsatser
ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. 5 dl Risdryck från Carlshamn eller annan mjölkersättning som du tål. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills de är klara. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. 5 dl Risdryck från Carlshamn eller annan mjölkersättning som du tål
1/2 dl ljus eller mörk sirap. 1/2 dl Oatlys iMat eller den gräddersättning ni tål. 2 dl rena havregryn från Semper eller provena. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. 1/2 dl ljus eller mörk sirap
Äpple eller bär går också bra. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt margarin, ”ströa” det med farinsocker eller muscovadosocker
Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.