Glutenfria (mumma- ,  tosca- eller kanel)bullar
Lyckans smed: recept på lycka
Lyckans smed: recept på lycka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 45 g med
  • 1 dl vetemjöl
  • 1150 g vete
  • 19 dl
  • 580 g mandelmjöl
  • 290 g husk
  • Vetedeg
  • 500 g vatten
  • 580 g mandelmjöl
  • 290 g psyulliumhusk
  • 200 g råsocker
  • 200 g normalsaltat smör
  • 25 g grovmalen kardemumma
  • 70 g jäst
  • 15 g salt
  • 1 ägg i bunken till degblandaren. Kör med degkrok på låg hastighet cirka 5 minuter [Alt. om du blandar för hand:
  • 2 msk kallt vatten.
  • 1 ägg och knåda degen cirka 10 minuter, tills du har fått en homogen och elastisk deg. Tillsätt
  • 5 minuter till, tills allt är väl blandat.]
  • 50 cm stor rektangel som är cirka 4 mm tjock. Lyft degen några gånger under utbakningen så att spänningarna släpper. Bred ut
  • 500 g rumstempererat smör
  • 25 g grovmalen kardemumma
  • 2 dl råsocker
  • 1½ dl florsocker (det är viktigt då det hjälper till att binda upp smöret, så det stannar i bullen och inte rinner ut på plåten.)
  • 30 cm stor rektangel. Skär med hjälp av en pizzaslicer, degskrapa eller med en kniv, c:a 1–1½ cm breda remsor. Ta en remsa i taget och tvinna. Släpp spänningen genom att lyfta degen ett par gånger. Börja snurra bullen runt vänster pek- och långfinger och snurra ett par varv. Vänd bullen 90 grader och snurra runt sista biten så att den ligger över mitten på bullen och ändbiten är mitt under. Lägg bullarna i formar på plåtar med bakplåtspapper.
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vatten
  • 1 dl pärlsocker
  • 3 msk nymalen kardemumma.
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 30 Toscabullar gör du på samma sätt genom att koka upp
  • 50 g vispgrädde
  • 50 g glykos
  • 50 g smör
  • 50 g strösocker
  • 50 g mandel, hyvlad eller strimlad
  • 500 g mandelmassa
  • 300 g rumstempererat smör, tärnat
  • 25 g malen kanel
  • 3 msk vatten
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vatten
  • 10 minuter Koka under tiden ihop
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 500 g mandelmassa
  • 300 g rumstempererat smör, tärnat
  • 25 g malen kanel
  • 3 msk vatten
  • 8 cm tjock. Skär med en vass kniv cirka 1½ cm tjocka bitar 80–90 g Lägg bullarna i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en ugnssäker form med vatten längst ner för kondens. Låt ugnen komma upp i rätt gradantal. Ställ in plåtarna i ugnen och stäng samtidigt av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 1–2 timmar a ut dem ur ugnen och ställ i rumstemperatur. Sätt ugnen på 220 grader varmluft och låt den komma upp i rätt gradantal. Rör ihop
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vatten
  • 1 dl pärlsocker
  • ½ dl flagad mandel
  • 10 minuter Koka under tiden ihop
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Ta ut bullarna ur ugnen och pensla dem direkt med sockerlagen. Låt svalna på ett galler.T

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.