1 ägg
i bunken till degblandaren. Kör med degkrok på låg hastighet cirka 5 minuter [Alt. om du blandar för hand:
2 msk
kallt vatten.
1 ägg
och knåda degen cirka 10 minuter, tills du har fått en homogen och elastisk deg. Tillsätt
5 minuter
till, tills allt är väl blandat.]
50 cm
stor rektangel som är cirka 4 mm tjock. Lyft degen några gånger under utbakningen så att spänningarna släpper. Bred ut
500 g
rumstempererat smör
25 g
grovmalen kardemumma
2 dl
råsocker
1½ dl
florsocker (det är viktigt då det hjälper till att binda upp smöret, så det stannar i bullen och inte rinner ut på plåten.)
30 cm
stor rektangel. Skär med hjälp av en pizzaslicer, degskrapa eller med en kniv, c:a 1–1½ cm breda remsor. Ta en remsa i taget och tvinna. Släpp spänningen genom att lyfta degen ett par gånger. Börja snurra bullen runt vänster pek- och långfinger och snurra ett par varv. Vänd bullen 90 grader och snurra runt sista biten så att den ligger över mitten på bullen och ändbiten är mitt under. Lägg bullarna i formar på plåtar med bakplåtspapper.
2
ägg
1 nypa
salt
1 tsk
vatten
1 dl
pärlsocker
3 msk
nymalen kardemumma.
1 dl
råsocker
1 dl
vatten
30 Toscabullar
gör du på samma sätt genom att koka upp
50 g
vispgrädde
50 g
glykos
50 g
smör
50 g
strösocker
50 g
mandel, hyvlad eller strimlad
500 g
mandelmassa
300 g
rumstempererat smör, tärnat
25 g
malen kanel
3 msk
vatten
2
ägg
1 nypa
salt
1 tsk
vatten
10 minuter
Koka under tiden ihop
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
500 g
mandelmassa
300 g
rumstempererat smör, tärnat
25 g
malen kanel
3 msk
vatten
8 cm
tjock. Skär med en vass kniv cirka 1½ cm tjocka bitar 80–90 g Lägg bullarna i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en ugnssäker form med vatten längst ner för kondens. Låt ugnen komma upp i rätt gradantal. Ställ in plåtarna i ugnen och stäng samtidigt av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 1–2 timmar a ut dem ur ugnen och ställ i rumstemperatur. Sätt ugnen på 220 grader varmluft och låt den komma upp i rätt gradantal. Rör ihop
2
ägg
1 nypa
salt
1 tsk
vatten
1 dl
pärlsocker
½ dl
flagad mandel
10 minuter
Koka under tiden ihop
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
Ta ut bullarna ur ugnen och pensla dem direkt med sockerlagen. Låt svalna på ett galler.T
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.