2 dl vetemjöleller 2 dl glutenfrittmjöl (finax). Blanda alla torra ingredienser. Slå det kokande vattnet över oljan som sedan slås över de torra ingredienserna
Bröa medglutenfritt ströbröd, mandelmjöleller kokosflingor. Sockerkakan är naturligt glutenfri och förvandlas lätt till helt mjölkfrimedmjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort
Stryk ut fyllningen som kommer på kanterna och dekorera med purjolök eller gurkskivor. I dag var det en liten fest hemma hos mig, och jag vill dela med mej av tricket att göra smörgåstårta när tiden inte räcker till att baka formbröd
Varken mandelmjöl, kokosmjöl, hampamjölellerchiamjöl innehåller särskilt mycket kolhydrater, men däremot massor med fibrer, vitaminer, mineraler och bra fettsyror som vi alla behöver
Brownies utan mjöl, går det - jovisst. Klä en liten långpanna 20*30 cm med bakplåtspapper. De blir lite kletigare men förvara dom i frysen så funkar det bra
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak
De går säkert även att göra helt mjölkfria för den som behöver det - medmjölkfritt margarin, crème fraiche av någon alternativ sort samt s k veganost - men det har jag personligen inte testat
Den där första kakan hade jag vunnit pris med i tidningen Land, och den var inte glutenfri. Det är det enda icke glutenfria recept som jag har behållit på bloggen, av ren och skär nostalgi eftersom det var det första trevande försöket till bloggande
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Komplettera sedan mjölernamed Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
Istället för kanelbullar så gjorde jag skoleboller, inser idag att jag behövde justera mjölmängden drastiskt än det jag använde förra gången och det är ju lite kruxet när man bakar medglutenfrittmjöl och mäter med mått istället för att gå på vikt
Första gången gjorde jag degen med kokossocker som i ursprungsreceptet, men jag anser nog att det blir autentisk lussebullskänsla med vanligt socker eller helst finkornigt råsocker
B. r. o. w. n. i. e. s. u. t. a. m. j. ö. l. ,. g. å. d. -. v. D. b. k. f. y. I. c. ä. 2. 0. h. 4. 3. 1. p. E. S. 7. 5. K. *. V. T. H. G. L. (. ). P. d l. c m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.