Fyll/peta i grönkålsröran i canellonin med en liten sked eller potatissticka. Den glutenfria cannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål ochfetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaostoch grädde fick kröna skapelsen
Hyvla zucchinin tunt, tunt med mandolin eller osthyvel och bred ut. Det finns också bra inlagda körsbärstomater på glasburk om man inte vill eller orkar göra själv
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Man kan säkert steka dessa i stekpanna eller på grillen om man vill (på egen risk), men i ugnen krävs ingen ytterligare olja - och dessutom sköter de sig mer eller mindre av sig själv
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska ochmed både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
Hyvla zucchinin tunt, tunt, med mandolin eller osthyvel, och lägg i botten på pajskalet. Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchini och en likaledes överbliven klick smetana
Den där första kakan hade jag vunnit pris med i tidningen Land, och den var inte glutenfri. De andra icke glutenfria originalrecept som jag hade med i början - mest för att ni skulle kunna jämföra med de glutenfria alternativ som jag skapade - har jag tagit bort eftersom jag velat vara en ren glutenfriblogg
Kakan - som både är glutenfrioch helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på
Låt pajen få svalna lite och servera den som den är eller som. Med smaksättning av en god getostoch färsk rosmarin blev det en riktig höjdarpaj, som kan serveras precis som den är som vegetarisk rätt, men som också kan få sällskap av något kallskuret om man önskar det
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
balsamico med vaniljsmak eller vit balsamcrème - alternativt dadelbalsamico eller flytande honung. Fördela urkärnade plommon och skivade fikon över, och ringla över balsamico eller honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.