Dagens första kaffe insups med vällust och engagemang, utanför tittar det fantastiska sommarvädret in och förhoppningsvis står det sig några dagar den här gången
Egentligen var det två recept eftersom jag tog den baconrullade gösfilén från en sida och potatis- & jordärtskockspurén från en annan sida, och satte ihop
Och vispat Ramslökssmör var väldigt gott till grillat o även på macka. Vispat Ramslökssmör. Till denna grillköttsmiddag slungade jag även de små varma, nykokta färskpotatisarna i lite av ramslökssmöret
Koka sparrisen i saltat vatten i cirka 7 minuter. Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan
Skölj potatisen, skrubba om det behövs. Rensa kantarellerna (dela de största i två). Pochera äggen. koka upp ca 1 l vatten med 1 msk ättika och 1 tesked salt
Skala sparrisen och skär i bitar. Spara knopparna. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Lyft upp sparrisen. Koka ner spadet tills högst en deciliter återstår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.