Servera till stekt torsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Skrubba och sätt färskpotatisen att koka. Recept och Foto. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme. Koka äggen i cirka 8 minuter, hacka, hacka ansjovis och dill och tillsätt smält smör
1Citronyoghurt2 dl grekisk yoghurt 1 citron, skal från 1 och saft från 0,5 citron 1 klyfta vitlök. 1Till servering600 g färskpotatis 1 citron, i klyftor dillvippa
Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt ochstekte dom i smör. Använde mig av små färskpotatisar (som inte var så färska längre), jag la dom hela i en ugnsform, kryddade med timjan, både färsk och torkad, flingsalt, svartpeppar och hällde över olivolja
Stekte hela biten på köttsidan först i panna på spisen med smörolja och rätt het panna. Hade en bit lax med skinn som låg i frysen, tog fram den och tinade
Skär baconet i små bitar och stek krispigt. Blanda baconet med parmesan och tomater. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, balsamvinäger, honung och salt
Häromdagen berättade jag om att vi var bjudna på en smakkväll med Årstiderna och där bjöd dom på en jättegod rätt som bestod av stekt kolja, kokt färskpotatisoch en grönsaksröra
Honungsstektfärskpotatis med vitlök. Hej och Glad Påsk på er såhär i efterhand. Dagarna har verkligen sprungit förbi här och gäster och familj har nästan avlöst varandra
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt Crème fraiche, salt och pressa i vitlöken. Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.