Gösfilé och en härlig dillsås med pikant smak.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dubbelpanerad gösfilé 2 port 400 g gösfilé
  • vetemjöl
  • 1 ägg skorpmjöl
  • 1 citron, rivet skal
  • hackad dill
  • salt eller örtsalt
  • 2 flata tallrikar
  • 1 djup tallrik
  • Blanda samman mjöl med dill, salt och citronskal i en tallrik, vispa upp ägget i en djup tallrik och häll skorpmjölet i en tallrik.
  • Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet.
  • Stek fisken någon minut på varje sida i rikligt med smör i en medelvarm stekpanna, låt den få fin färg på båda sidorna och lägg sedan över den i en ugnsfast form.
  • Ställ formen mitt i ugnen på grader och låt den stå inne tills innertemperaturen nått 52 grader, det tar ca 10-15 minuter Ta ut och servera gösen med nykokta potäter och goda grönsaker.
  • Sötsur dillsås
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 2 ½ dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin, helst oekat
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ citron, pressad saft
  • 2 tsk Winborgs ättikssprit
  • 3 tsk socker
  • massor av hackad dill
  • salt och vitpeppar
  • Fräs löken i smör så den mjuknar.
  • Häll i buljong, vin och grädde och koka ner till halva mängden.
  • Smaka av med salt, peppar, citronsaft, ättika och socker tills såsen är så sötsur som du vill ha den.
  • Rör ner dillen precis innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.