Blanda samman mjöl med dill, salt och citronskal i en tallrik, vispa upp ägget i en djup tallrik och häll skorpmjölet i en tallrik.
Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet.
Stek fisken någon minut på varje sida i rikligt med smör i en medelvarm stekpanna, låt den få fin färg på båda sidorna och lägg sedan över den i en ugnsfast form.
Ställ formen mitt i ugnen på grader och låt den stå inne tills innertemperaturen nått 52 grader, det tar ca 10-15 minuter Ta ut och servera gösen med nykokta potäter och goda grönsaker.
Sötsur dillsås
1 schalottenlök,
fint hackad
2 ½ dl
fiskbuljong
1 dl
vitt vin, helst oekat
2 ½ dl
vispgrädde
½ citron,
pressad saft
2 tsk
Winborgs ättikssprit
3 tsk
socker
massor av hackad dill
salt och vitpeppar
Fräs löken i smör så den mjuknar.
Häll i buljong, vin och grädde och koka ner till halva mängden.
Smaka av med salt, peppar, citronsaft, ättika och socker tills såsen är så sötsur som du vill ha den.
En sallad med räkor och avocado, ljuvligt enhärlig sommardag. Känslan av att sitta utomhus och äta, då solen värmer ansiktet, att känna de små vinddragenoch alla ljuvliga ljud som följer med när man är ute
Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Vi kan redan nu tipsa er om att våra härliga bloggarkollegor i Göteborg har startat en insamling på nätet i samband med att årets upplaga av Musikhjälpen sänds just från Göteborg i år
Prova gärna att baka kakan med andra bär och vit choklad är absolut inget måste. Ljummen äter vi denmeden kula glass när den är nybakt, i morgon åker resterna med till stranden
Blanda och tryck ut i en form med löstagbar kant. Det har varit så underbart vårväder dom senaste dagarna och då kan man bli så sugen på våriga bakverk
Fast fortfarande enmed skällande hosta och feber. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Vi brassar till nytt julgodis och hoppas på friskare tider
Prova gärna att baka kakan med andra bär och vit choklad är absolut inget måste. Ljummen äter vi denmeden kula glass när den är nybakt, i morgon åker resterna med till stranden
Här hemma börjades morgonenmed grön juice av päron, äpple, gurka, grönkål och ingefära. Vad roligt att titta in här och mötas av flera nya läsare, Mitt Gävle kom hem till några igår men det är idag den släpps så ni som hittat hit via intervjun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.