Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Egentligen var det två recept eftersom jag tog den baconrullade gösfilén från en sida och potatis- & jordärtskockspurén från en annan sida, och satte ihop
Den här desserten är verkligen en av de godaste jag har ätit någonsin. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden
Här kommer ett recept med ärtor i kombination med nyfångad gösfilé, gräddsås och nypotatis. Servera de varma gösfiléerna med sås och ärtor samt nykokt potatis
4 bitar gösfilé (eller annan fisk efter tillgång och smak). 4 bitar gösfilé. Så här års är det synd och skam att inte njuta av den otroligt delikata ramslöken
Lägg bönorna i blöt i minst 8 timmar. Gör marinaden. Hacka bailikan och blanda med övriga ingredienser. Lägg fläskfilén i marinaden och låt den marinera i minst 3 timmar
Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet. Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet
Blanda räkorna med olivolja, vinäger och basilika. Smaka av med svartpeppar. Skålla tomaterna och skär tomatköttet i tärningar, blanda med pressad vitlök och olivolja
Skölj potatisen, skrubba om det behövs. Rensa kantarellerna (dela de största i två). Pochera äggen. koka upp ca 1 l vatten med 1 msk ättika och 1 tesked salt
600 g gösfilé. Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.