11 tsk
citronsaftTa fram smöret så det blir rumsvarmt. Man kan ev. mikra det mjukt dock utan att det smälter. Skölj och finhacka ramslöken. Lägg i en skål med smöret. Skölj och riv skal av citron samt dela och pressa ur lite av saften. Blanda ramslök, citronskal, citronsaft och salt med det mjuka smöret. Smaka av smöret med salt. Lägg smöret på plastfilm eller smörpapper. Eller både och. Forma och rulla ihop till en rulle ca 3,5 cm diameter. Vrid ihop ändarna. Lägg i kylen att stelna i minst en halvtimme. Förvaras i kylen men kan också frysas in. Vid servering så tar du fram smöret och skär det i ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg upp på assiett eller fat. Låt gärna smöret smälta lite direkt på den varma maten.
Och vispat Ramslökssmör var väldigt gott till grillat o även på macka. Vispat Ramslökssmör. Till denna grillköttsmiddag slungade jag även de små varma, nykokta färskpotatisarna i lite av ramslökssmöret
Servera ditt ramslökssmör till grillat av alla de slag, kokta grönsaker eller till ett gott bröd. Det här smöret blir intensivt smaragdgrönt, smakar himmelskt och är superlätt att göra
Denna gång ramslökssmör och parmesanpotatis. Ramslökssmör. Lamm hör ju påsken till och något som alltid är väldigt gott är saftiga lammkotletter med goda tillbehör
Ramslökssmör. Enkla, men ack så goda smaker som gifter sig perfekt. Sommarmat när den är som bäst. 4 pers. 4 skivor entrecote grillas på grillen eller i grillpanna och låt vila 10 minuter före servering
ramslöksrisotto, soppor smaksatta med ramslök (såsom potatis- och purjolökssoppa till exempel), sparris med ramslökspesto eller ramslökssmör, omelett eller miniomeletter likt små pastejer i vackert vårgrönt med ramslök eller som här en god fisk med ett brynt smör smaksatt med ramslökspeston
Servera med sparris, ramslökssmör och ugnsstekt potatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 skivor entrecote, ca 600 g Ramslökssmör
Ramslöksaioli och ramslökssmör, gott till grillat och fisk. Som sagt så hade vi ju en finfin söndagsutflykt i helgen och vi kom hem med en stor påse av skogens gröna guld, den vitlöksdoftande ramslöken
Jag serverade långsambakad torskrygg, stekt grön sparris och ramslökssmör till. Jag hittade en burk konfiterade tomater som jag köpt i Rom och hade låtit vår kokta potatis bli lite för överkokt – så kom den italienska potatisen till
Torskryggen långsambakas, den gröna sparrisen steks för att bibehålla sina underbara smaker – det hela serveras med ljuvligt ramslökssmör och italiensk potatis
Jess och Laura beställe stekta pilgrimsmusslor med prosciutto, ärtpuré och ramslökssmör som de njöt av ordentligt och Laura, Felicity och jag valde alla tre friterade getostfyllda zucchiniblommor med honong som var alldeles ljuvliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.