Plocka upp dem försiktigt med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fräs under omrörning på medelhög värme tills kantarellerna blivit gyllenbruna
Mixa till en slät kräm med stavmixer. Smaka av med salt, cayennepeppar och smör. Skär palsternackorna i tunna remsor med potatisskalare och fritera dessa tills de blir krispiga och får fin färg
Här kommer ett recept med ärtor i kombination med nyfångad gösfilé, gräddsås och nypotatis. Allt för sällan hittar man ärtskidor med söta gröna ärtor i butikerna hemma i Sverige men här på Åland hittade jag en stor binge i affären
potatis8 fast potatis 100 g smör. Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar
Börja med purén. 600 g gösfilé. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka
Servera med vitvinsås och kokt färskpotatis. Matte som är här på besök ända från skåneland beställde gös med vitvinsås så gårdagen spenderades i båten med lite fiske på kvällen vilket resulterade i 2 gösar och en gädda (tur att jag och Malin drog upp varsin gös så det blev lite mat). 4 fina gösfiléer En stor klick smörSaltVitpepparSätt ugnen på 200 grader. Ses, ta hand om er 4 fina gösfiléer
Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilémed kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala citronen med en potatisskalare. Servera med kokt potatis och någon kokt grönsak, t. Häll marinaden på fisken och låt det stå övertäckt med smörpapper i rumstemperatur 2-4 timmar. 600 g gösfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.