Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Jordnöts- och havrekakorHanden på hjärtat - jag är ingen konditor. När jag bakar vill jag att det ska gå snabbt OCH smaka gott - det behöver inte vara så vacker
Mullbärs- och kokoskakor. Det här är en snabb- och lättbakad liten kaka som du enkelt "svänger ihop. Och sen ska det vara bra ingredienser av det nyttigare slaget
Och ännu bättre blir det då de inte innehåller varken nötter, mandel eller ägg. Häll sedan ner havregryn och vallmofrön och blanda ner dem väl utan att havregrynen blir finfördelade
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri ochsockerfri
utansocker, gluten ochmjölk av Ulrika Hoffer. Det märks när man tittar på topplistorna över sålda böcker att det är väldigt populärt att baka utansockeroch gluten idag
Jag lät den stå lite för länge, och hade lite sjåigt att få till fina bitar utan att fudgen sprack. Ena gången gjorde jag den med risgrädde och valde en mjölkfri ljus choklad baserad på ris
masoor dal – het linsgryta (vegan). Under programmet utgår vi från boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölkochsocker” och i den hittar du egentligen alla recept du behöver när du deltar i onlineprogrammet
När jag först antog utmaningen att baka fika som var glutenfritt, fritt från spannmål, sockerfritt, äggfritt, nötfritt och mejerifritt känndes det nästan omöjligt att lyckas få ihop något gott fika – vilket gjorde det ännu mer roligt och inspirerande
Kokosbollar med smak av kaffe och carob. Här har grundreceptet på våra HÄLSOSMARTA bollar smaksatts med två av mina smakfavoriter för tillfället - kaffe och carob
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.