Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Mullbärs- och kokoskakor. Det här är en snabb- och lättbakad liten kaka som du enkelt "svänger ihop. Och sen ska det vara bra ingredienser av det nyttigare slaget
Aprikoser är lite saftigare i konsistensen och dessutom innehåller de inte lika mycket fruktsocker vilket i sin tur gör att de inte påverkar blodsockret (och fettinlagringen) lika mycket
De innehåller inte något vete, inget sockeroch ingen mjölk. Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär
Som vanligt när jag bakar vill jag att det ska vara vetefritt, sockerfrittoch komjölksfritt. Dessutom vill jag så klart att det ska smaka jättegott och gå snabbt att göra
Om du tycker att det behöver sötas mer - det beror på hur mycket sötma du får av bananen och apelsinen, så tillsätt lite kokossocker eller honung och blanda ner i smeten
och eller varför inte att bjuda kollegorna på något gott till mötet. Jag har även puttat in chiafrön som är så rika på god energi som bland annat protein och kolhydrater
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Jordnöts- och havrekakorHanden på hjärtat - jag är ingen konditor. När jag bakar vill jag att det ska gå snabbt OCH smaka gott - det behöver inte vara så vacker
Jag har här använt mig av malda kokosflingor (som jag enkelt maler själv i matberedaren) och en mindre mängd psylliumfröskal när jag annars normalt skulle ha använt mandelmjöl och det fungerar utmärkt bra
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri ochsockerfri
För de mesta innehåller det massvis med sockeroch andra mer eller mindre bra tillsatser. Flapjacks, ni vet den där söta, tuggiga och goda baren som går att köpa lite här och där och som ofta marknadsförs som ett nyttigt mellanmål
Blanda sedan i ägg, socker, salt och kardemumma. Pensla med ägg, strö över lite pärlsocker. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.