sötsaker

sötsaker

Sockerkrisp

Sockerkrisp

1 dl strösocker 7 dl vårgårda puffat rostat ris
Rabarbercurd

Rabarbercurd

Till midsommar kom min mamma med en massa härlig rabarber som jag bland annat gjorde en somrig variant på curd av
Nötssmör

Nötssmör

Mixa samtliga ingredienser till önskad konsistens. Häll upp på burk. Tips. Det går också att använda rostade hasselnötter, choklad och mandel eller fröer för att göra smör
Jordnötsbollar med kolasmak

Jordnötsbollar med kolasmak

1. Smält smöret och låt det brynas lätt tills det får en ljusbrun färg. 2. Häll direkt över i en värmetålig vispskål, lämna kvar bottensatsen i kastrullen
Karamellpuffar

Karamellpuffar

1 ugnsplåt. 1 dl strösocker. 1 msk smör. 7 dl rispuffar
Hemmagjord daim!

Hemmagjord daim!

Du behöver. 2 1/2 dl ljus sirap. 2 1/2 dl vispgrädde. 2 1/2 dl strösocker. ljus blockchoklad. Gör så här. Koka upp sirap, socker och grädde i en kastrull
Rövargodis

Rövargodis

Lägg i smöret eller margarinet i en kastrull och smält det. Ta sedan bort kastrullen från plattan. Häll nu i havregrynen och sockret och rör om till en smetig gegga - rövargodis
Knäckbräck med polkagris

Knäckbräck med polkagris

Jag ligger lite efter i publiceringen här, men knäck är ju gott året runt. Haha. Ett tips är ju att byta ut polkagrisarna mot något annat gott så blir det kanske inte lika juligt
Julmustkola

Julmustkola

Ingredienser Portioner. 15 st 1 1/2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 1 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl julmust Lägg till i inköpslistan