Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
De innehåller inte något vete, inget sockeroch ingen mjölk. Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär
Om du tycker att det behöver sötas mer - det beror på hur mycket sötma du får av bananen och apelsinen, så tillsätt lite kokossockereller honung och blanda ner i smeten
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
För de mesta innehåller det massvis med sockeroch andra mer eller mindre bra tillsatser. Jag älskar Flapjacks och faller för frestelsen ibland och köper mig en när energin dalar och/eller hungern gör sig påmind och jag är på språng
Vill du ha ännu lite sötare, så tillsätt en färsk dadel eller en liten klick honung. I Grönsaksutmaningen som du hittar till HÄR på Facebook tipsar vi om recept och inspiration kring en förutbestämt grönsak/rotfrukt varje vecka
Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, sockerochmjölk också kan få njuta
Visste du att man kan göra en massa godsaker av grönsaker och rotfrukter. Morotskaka känner vi ju till sedan tidigare och morot är ju tacksamt att ha i bakverk i och med att den ger sötma
Vete, sockerochmjölk är uteslutet sedan tidigare, men nu vill jag även äta ägg-fritt eftersom jag jobbar på att få bort ett virus i kroppen som legat och "lurat" i flera decennier
Skölj och skala rödbetorna och riv dem fint med rivjärn eller i matberedare. Det blev några rödbetor över och jag funderade på vad jag skulle göra med dem
Tillsätt Fibersirap ochmjölkoch blanda ordentligt först med slev. Smält kokosoljan så att den är flytande (i kastrull eller mikron) och häll den över mjölblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.