Fiskpudding utan ris
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g genomtinad vitfisk
  • 1200 g tinade crabsticks och/eller räkor
  • 1100 g smör
  • 18 dl standardmjölk
  • 12 dl grädde
  • 14 msk vetemjöl
  • 14 råa ägg
  • 11 msk finhackad dill
  • 11/2 tsk malen muskot
  • 12-3 tsk salt
  • 12-3 kryddmått svart/vitpeppar
  • 1800 g genomtinad vitfisk 200 g tinade crabsticks och/eller räkor 100 g smör 8 dl standardmjölk 2 dl grädde 4 msk vetemjöl 4 råa ägg 1 msk finhackad dill 1/2 tsk malen muskot 2-3 tsk salt 2-3 kryddmått svart/vitpepparSmält smöret och rör ned mjöl. Späd i omgångar med mjölken till en tjock sås, rör ned grädden. Tillsätt kryddor. Under tiden såsen tjocknar mixa fisken och crabsticks/räkor i matberedare eller med stavmixer. Blanda fiskfärsen och såsen. Tillsätt äggen. Blanda noga och häll smeten i en smord, ugnsfast form. Tillaga i mitten av ugnen på 175-200 grader ca 1 timma. Servera med ris/kokt potatis och/eller enbart kokta grönsaker samt en varm sås på hälften smält smör och hälften fiskbuljong.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.