1800 g
genomtinad vitfisk 200 g tinade crabsticks och/eller räkor 100 g smör 8 dl standardmjölk 2 dl grädde 4 msk vetemjöl 4 råa ägg 1 msk finhackad dill 1/2 tsk malen muskot 2-3 tsk salt 2-3 kryddmått svart/vitpepparSmält smöret och rör ned mjöl. Späd i omgångar med mjölken till en tjock sås, rör ned grädden. Tillsätt kryddor. Under tiden såsen tjocknar mixa fisken och crabsticks/räkor i matberedare eller med stavmixer. Blanda fiskfärsen och såsen. Tillsätt äggen. Blanda noga och häll smeten i en smord, ugnsfast form. Tillaga i mitten av ugnen på 175-200 grader ca 1 timma. Servera med ris/kokt potatis och/eller enbart kokta grönsaker samt en varm sås på hälften smält smör och hälften fiskbuljong.
Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. Grädda fiskpuddingen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. 250 g risgrynsgröt
Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. Grädda fiskpuddingen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. 250 g risgrynsgröt från rullpack
Tillsätt ris och knäck i ägget. 1 1/2 dl kokt ris. Så här gör du. Bryn köttfärsen i olja. Tillsätt skivad purjolök, strimlad vitkål, ingefära, sambal oelek och stek en stund
Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.