Ris a la Malta på julafton är ett måste. Personligen är jag inte ett dugg förtjust i den andra varianten som kallas apelsinris, där apelsinsaft och skurna apelsinbitar ingår
Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Ingredienser Portioner. 4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ris à la Malta – gör så här. Frukostens överblivna julgröt kan också bli en annorlunda ris à la Malta med ljust eller mörkt muscovadosocker och hallonsås
Koka riset enligt anvisningar. Häll riset i ugnsform. 4 port ris. -Mama Skogly ♥ 4 port ris. Den här svänger man ihop på cirkus en halvtimme om man är någorlunda skillad i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.