300 g
torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
Smakade upp med lite grädde och lite salt och vitpeppar. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Servera med sparris och skalade räkor. Underbart god fisk och enkel att göra. Lägg torskryggen i en ugnssäker form och klicka över smöret och kryddorna
Den här rätten var underbart god. Tagen från Per Morbergs kokbok "lagar husmanskost". 4 portioner 400g vit fiskfilé 1 1/2 msk salt/liter vatten 1 gul lök 1 bit purjolök 1/2 morot 10 vitpepparkorn 3 kryddpepparkorn 2 lagerblad Såsen
Sej med dijonsenap, vittvinoch blandade örter. Den är lika god som den är ful, men om man förmår se bortom dess gråa nyanser, har man en fisk som smakar alldeles fantastiskt bra, och som dessutom brukar säljas till väldigt förmånligt pris, i jämförelse med sina mer estetiskt tilltalande släktingar
Lägg på med sik och ägg, strö på lite salt och svartpeppar. Njut med ett glas kallt vitvin. Den bara skriker efter fisk, färska inhemska grönsaker och pikulite vin förstås också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.