Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick tillfiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås tillfisk, faktiskt
-. Till det drack vi vittvin från Chile med druvan chardonnay som passade väldigt bra. Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör
Vi har i flera år använt Weber kycklinghållare till vår gasgrill från Weber. Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vittvin och med valfria färska kryddor
Lite vittvin kan man hälla i marinaden, om man ändå har en slatt över, men det kan uteslutas. Ett annat mycket bra alternativ är de nya non-stick plattorna med rutmönster som passar just tillfisk
Dressing med olivolja, vitvinsvinäger, citronsaft, citron zest, lite honung, salt & svartpeppar. Jag lagade även en sallad till med grillade grönsaker & lite annat smått & gott
Jag har testat smöret till både grillad makrill och tillgrillade majskolvar. Något som är varmt, så att smöret smälter ner till en gudomlig mix av alla godsaker som smöret består av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.