1600 g
fläskfilé salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st äpple 3 st enbär 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 dl crème fraîche 1 msk dijonsenap 2 msk viltfond 1.5 msk vinbärsgelé 1 tsk timjan 1 tsk kinesisk soja 1 msk maizenaredning Till servering: hasselbackspotatis sallad vinbärsgelé Det här behövs till 4 port:Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör.
1 Skala
och hacka löken och låt fräsa med köttet.
1 Dela,
kärna ur och tärna äpplet och lägg ner i pannan tillsammans med enbär, grädde, vatten, crème fraiche, senap och fond. Koka ihop i 10 minuter.
1 Smaka
av med gelé, timjan och soja och red av med maizena. Koka i 3 minuter. Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé.
Skär upp potatiskakan i rutor och servera tillsammans medfläskfilégrytan. Även fläskfilégrytan är jättegod, speciellt såsen som är så god men också jätteenkel
Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt medfläskytterfilé i en smakrik sås. Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.