Filé med viltsmak
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 salt och peppar
  • 11 msk smör
  • 11 st gul lök
  • 11 st äpple
  • 13 st enbär
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 11 dl vatten
  • 11 dl crème fraîche
  • 11 msk dijonsenap
  • 12 msk viltfond
  • 11.5 msk vinbärsgelé
  • 11 tsk timjan
  • 11 tsk kinesisk soja
  • 11 msk maizenaredning
  • 1 hasselbackspotatis
  • 1 sallad
  • 1 vinbärsgelé
  • 1600 g fläskfilé salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st äpple 3 st enbär 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 dl crème fraîche 1 msk dijonsenap 2 msk viltfond 1.5 msk vinbärsgelé 1 tsk timjan 1 tsk kinesisk soja 1 msk maizenaredning Till servering: hasselbackspotatis sallad vinbärsgelé Det här behövs till 4 port:Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör.
  • 1 Skala och hacka löken och låt fräsa med köttet.
  • 1 Dela, kärna ur och tärna äpplet och lägg ner i pannan tillsammans med enbär, grädde, vatten, crème fraiche, senap och fond. Koka ihop i 10 minuter.
  • 1 Smaka av med gelé, timjan och soja och red av med maizena. Koka i 3 minuter. Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.