Kasslergratäng
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g benfri kassler
  • 11½ kg potatis
  • 11 morot
  • 12 gula lökar
  • 13 vitlöksklyftor
  • 11 röd paprika
  • 11 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • 16 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15%
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 13 dl Kvibille® cheddar riven
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g benfri kassler 1½ kg potatis 1 morot 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl Kvibille® cheddar rivenSätt ugnen på 200°.
  • 1 Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • 1 Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • 1 Häll över den syrade grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.