Bengts

Bengts

Torsk i hummersås

Torsk i hummersås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl basmatiris 250 gram broccoli Torsk 600 gram torskrygg 1 msk Mat
Torskgratäng med räkost och crabsticksröra

Torskgratäng med räkost och crabsticksröra

Måndagens recept är stulet av Bevemyrs och var himla, himla gott. Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne
Lyxig fiskgratäng

Lyxig fiskgratäng

Potatismos. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölken och häll den i moset
Laxgratäng med kräftost och räkor

Laxgratäng med kräftost och räkor

Lyxiga lediga fredag har anlänt. Men här ska inte liggas på latsidan, har massor som ska fixas och donas med idag
Tortellini i krämig ostsås och broccoli

Tortellini i krämig ostsås och broccoli

Ingredienser Portioner. 4 250 g broccoli 3 förp färsk pasta (gärna tortellini med ost och skinka) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 påse riven gratängost (à 150 g) Att ha hemma 2 dl mjölk salt peppar Lägg till i inköpslistan
Krämig pastasås med bacon och ädelost

Krämig pastasås med bacon och ädelost

Idag blev det pasta, en krämig bacon och ädelost sås, som jag toppade med lite rostad lök och bredvid serverade jag smörslungade haricotverts
Nudelsallad med krämig tonfiskröra

Nudelsallad med krämig tonfiskröra

Tonfiskröra2 burk tonfisk i vatten 0,5 rödlök 0,75 dl majonnäs 3-4 msk sriracha salt. Sallad150 g glasnudlar 2 pak choi 2 morötter 0,5 gurka 1 kruka färsk koriander
Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

150 g lax (t ex salma eller fröya) 1 baguette ca 4 tsk wasabipasta 1,5 dl majonnäs 2 tsk japansk soja 1 tsk honung, flytande salt, nymalen peppar 40 g forellrom 1 kruka gräslök 2 msk svarta sesamfrön
Köttfärslimpa med stekt lök och pepparsås

Köttfärslimpa med stekt lök och pepparsås

Gårdagens önskade Fars dag-middag blev Nickes stora favorit. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Räkor i panna

Räkor i panna

Skär gurkan i tunna stavar om 5 cm. Skölj och skiva purjolöken. Fräs i olja eller smör i ett par minuter
Tapas med räkor och rom

Tapas med räkor och rom

Fördela cottage cheese på samtliga brödskivor och crostini. Skala räkorna. Fördela dem på 4 av brödskivorna
Rullsnittar med räkor och rom

Rullsnittar med räkor och rom

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. 2. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan
Tue, 08 Dec 2009 09:32:00 +0000

Tue, 08 Dec 2009 09:32:00 +0000

Ännu en gryta där man har i allt. Vill man sedan ha något till, så visst kan man väl det, men det behövs inte
Bondomelett med potatis & grillkorv

Bondomelett med potatis & grillkorv

Knäck äggen i en skål och vispa i vatten eller mjölk, salt och peppar. Tärna potatisen och skär korven i centimeterstora bitar