Bengts

Bengts

Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Klipp baconet i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Tillsätt bacon och purjolök till färsen och stek tills baconet börjar få färg
Köttfärsgratäng med potatismos

Köttfärsgratäng med potatismos

Här bjuds det idag på en smaskig och mustig köttfärsrätt där allt serveras i en och samma form, om den passar som middag en hjärtedag som denna låter vi var och en bestämma själv
Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen tills den är klar
Krämig köttfärsgratäng med spaghetti och osttäcke

Krämig köttfärsgratäng med spaghetti och osttäcke

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 300 gram spaghetti 2 tsk salt 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 200 gram morötter 500 gram blandfärs 1 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger 400 gram pastasås , gärna med basilikasmak 2 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong 1 kruka(or) färsk basilika 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl crème fraiche 0,5 dl standardmjölk 50 gram prästost Köp receptet
Inlagd sill

Inlagd sill

Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Blanda ättiksprit, vatten och socker till en lag i en bunke
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming. Godmorgon Skärtorsdag. Idag mina vänner, idag är det dags för alla häxor att åka till Blåkulla för häxornas sabbat
Inlagd gurka på mormors vis.

Inlagd gurka på mormors vis.

Mormor gjorde den, min mamma gör den och jag lika så. Här kommer recept på inlagd gurka som är mums till kålpuddingen
Gräddig grönkål med senap

Gräddig grönkål med senap

Tänk att det är december igen redan hörrni. Och första advent idag. Tiden går så läskigt fort. Fast det är mysigt med december tycker jag
Snabb Leverpastej

Snabb Leverpastej

Snabblagad leverpastej400 gram findelad kycklinglever1 gul lök finhackadsalt och peppar25 gram smör till stekning2 dl grädde100 gram smör1 tsk torkad timjan0,5 dl färsk finhackad persilja1 konservburk sardeller med kapris1 msk whiskyStek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök
Leverpastej

Leverpastej

Mal levern och späcket i en köttkvarn 1-2 gånger eller kör det tillsammans i matberedaren tills det blir en jämn och kladdig smet
Leverpastej

Leverpastej

I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
Tunnbrödssnittar med kräftost

Tunnbrödssnittar med kräftost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram kräftstjärtar 200 gram philadelphiaost , naturell 1 dl färsk dill , hackad 0,75 dl färsk gräslök , hackad 1 st salt 4 st mjukt tunnbröd , små runda 0 st peppar Köp receptet
Hemgjord leverpastej

Hemgjord leverpastej

500 gram svin- eller ungnötslever. 1250 g späck eller fläsk. 11 gul lök. 11 msk smör. 16 ansjovisfiléer. 13 ägg
Ugnsbakad Leverpastej

Ugnsbakad Leverpastej

Skär lever, fläskkött, späck och lök i bitar och mal sedan ner detta till en fin färs. Smält margarinet i en tjockbottnad gryta, rör ner mjölet hastigt, tillsätt mjölk, salt och peppar