Sås med smak av citron, honung, senap och päron. Pressa citronen och skala och riv päronet fint. Semestern firades in med ett restaurangbesök, men igår grillade vi
Från boken gör jag ugnsbakade päronmed en confit av rödkål och vit choklad- och lökpuré. Förra veckan fick jag tag på päronen och var redo att rocka loss i köket
Jag provade också att gör en fyllning medpäronkonjak och grädde istället för päronpurén och den fyllningen fick en slätare och lenare konsistens men jag tyckte smaken blev godare medpäronpurén
Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva. Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Smaka av såsen med salt och peppar. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar. Vill Du ha recept på en vanlig Lammstek med Rödvinssky, så hittar Du den Här
Krydda med sambal oelek och salt. )Tomatpaj med pesto4 portionerSkalet2 dl vetemjöl (går nog att köra på valfri sort)1 dl grahamsmjöl100g margarin/smör1-2 msk vattenFyllning1 stor röd lökraps eller olivolja (att fräsa löken i)1 vitlöksklyfta2 burkar krossade tomater1 ½ tsk salt1 tsk sambal oelekbasilika1 förp
Blanda köttfärsen med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Frys in dem med smörpapper emellan så kan du ta fram så många du vill ha för stunden
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.