Ta en bitavköttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt
Tänk att få njuta av hemmagjord kebab utan massa konstigheteri, smaken är fantastisk. Forma till en avlång rulle och lägg i en stor bitplastfolie och täck rullen (se bild)
Fick receptet av en kollega men inga mått på kryddorna så jag kryddade lite på känn. Grillsäsongen är ju verkligenigång nu och jag tänkte passa på att tipsa om shishkebab
Idag har jag äntligen gjort något jag funderat på länge , egen kebab på nötfärs. Det blev helt ok men nästa gång ska jag nog göra på blandfärs för det blev en aningen torrt på bara nötfärs
Skär rent fläskfilén från fett och hinnor. Blanda gyroskryddan med citronsaft och olivoljai en bunke. Skär fläskfiléni tunna skivor och skär skivornaistrimlor
Lägg potatisen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Att göra eget kebabkött är väldigt enkelt. Jag har gjort mittav älgfärs men annan färs funkar också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.