Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften
att göra saftav blommorna. Syrénsaft. Jag är och förblir hopplöst förälskad i just precis den här delen av sommaren, när syrendoften ligger tät i luften och buskarna exploderar av blommor
Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Vinbären börjar bli klarröda på min ödetomt och snart måste jag ut och plocka. Av min skörd ätlig fläderblom gjorde jag både saft- utan vitt socker och fläderblomsvinäger
Nu är det bara att lägga upp i skålar och njuta av glass som både är god och bra för kroppen. Om ni tycker att det blir för surt kan ni söta med ett stänk agavesirap
Har du inga klarbär så funkar receptet utmärkt till både vinbär och körsbär. Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
Tvätta och riv skalet av limefrukten och pressa ur saften. Salta och peppra köttet och pensla ordentligt avsvartvinbärsglazen på båda sidor, spar en del till grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.