Entrecotemedgratineradegrönsaker och beasmör. Bryn entrecoten, vänd och när de första bloddropparna syns är entrecotenmedium rare = smaskens om du frågar mig
Bryn svamp och grönsaker i smöret tills de fått lite färg. Det händer inte så ofta att jag köper nötkött, men ibland är det väldigt gott med en riktigt fin entrecôte
Tricket är att tillaga den i en riktigt het stekpanna bara ett par minuter på varje sida, sedan skjuta in den i ugnen ifall det är en tjock biff annars räcker det bara med att låta köttet vila i aluminium folie
Mosa osten och blanda med grädde, vitlök, peppar och timjan. Klicka röran över grönsakerna. Servera grönsakerna ljumma på buffén eller som tillbehör till kyckling eller kött
Entrecote är ett besvärligt kött, ofta ganska segt och fettet har en ibland lite obehaglig bismak. Mosa vitlöksklyftorna och stek dem lätt i en kastrull tillsammans med tomatpurén
Fortsätt med resten av grönsakerna och kryddorna. Toppa med ost och ströbröd. Ratatouille kan vara fantastiskt gott om grönsakerna behåller spänst och smak
Blanda smöret med de färska örter du valt samt lite flingsalt. Ikväll har vi mumsat på mör och fin entrecôte och till det hemmagjort örtsmör och ugnsrostade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.