) Nu senast lagade vi till en ratatouille (nästan lika svårt att säga som att stava) som fick sej en dos grädde och ost innan den ugnsgratinerades, allt blir ju godare med grädde och ost eller hur
Senast fick jag en massa rödlök, schalottenlök, zucchini och rödbetor så för att ta tillvara så mycket som möjligt på en gång så fick det bli ugnsgratineradegrönsaker
Jordgubbar, grillat och gott i glaset – en toppenkombination. Det här är en form av ratatouille, en grönsaksröra, med massor av smak från bland annat vitlök, chili, fänkål och whisky
Lägg den ovanpå grönsakerna och strö osten över. Hetta upp oljan i en stor panna och fräs grönsakerna i 4-5 minuter, smaksätt med sweet chili, soja och salt
Tillaga ugnspotatisen och grönsakerna enligt anvisning på förpackningen. 900 g Findus ugnspotatis med grillade grönsaker. 400 g Findus Green Deli French Ratatouille
Här kommer dagens lunch som vi åt utav. Det är med sydamerikanska smaker inspirerade, främst från Mexico, som jag har svirat ihop denna variant med den svenska falukorven
Det blev grillad entricote men riktigt goda gratineradegrönsaker. Zucchini (skivad)Champinjoner (hela små eller klyftade)Gul paprika (strimlad)Gul lök (klyftad)Körsbärstomater (hela)Riven allerum ostSaltSvartpepparLägg i alla grönsaker i en ugnsform
) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.