Mmm. Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Så kommer vi. till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan. Jag började med. att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 matsked vit tryffelolja, 1dl
Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Kalv är ett fantastiskt fint, och lyxigt kött och inte en bit kött man köper varje dag
Efter att ha haft föräldrarna på helgbesök, fanns det en hel del intressant lämnat i kylen. Eftersom jag inte var jättepigg slängde jag ihop en enkel söndagslunch av ingredienserna
Precis som sist. Här kommer en matlista om man inte har ork, idéer eller lust att göra en egen. Och varje dag i veckan mellan 9-14 kommer ett inlägg med receptet på maten som ska vara och vad du behöver för ingredienser till morgondagens mat
Eftersom maten jag gjorde igår var, för att tala klarspråk, skitäcklig, så blev det nya tag idag. Det var egentligen inget fel på utförandet av kasslergratängen, jag hade bara glömt att jag inte tycker om sådan typ av mat
Igår åt vi supergod mat som jag tänkte dela med mig av. Oftast när jag lagar mat så googlar jag lite och hittar ett ”grundrecept” som jag sedan gör om så att det ska passa mig
Visst är det smidigt att köpa en färdig grillolja och det finns många goda i butikerna. . Vill du göra en egen så kommer recpetet på en god marinad här
Stek fläskfiléen, salta och peppra, låt svalna. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Gör ett djupt snitt längs med filén. Salta och peppra. Blanda fetaosten med hackade marinerade tomater och lite yoghurt