Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen ochgrönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Den som vill tar även lite svartpeppar och kanske något med mer smak, t. Att rosta potatis medgrönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Lägg i en klick smör och fräs någon minut tillsammans med en hackad scharlottenlök. börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit
Kolla köttsaften eller kör med en termometer. Det blev massor av olika grönsaker som vi tillagade i ugnen, kycklingfilébitar inlindade i serranoskinka och till detta, en getostkräm
Entrecote med gratinerade grönsakeroch beasmör. Bryn entrecoten, vänd och när de första bloddropparna syns är entrecoten medium rare = smaskens om du frågar mig
Ger en mild purjolökssmak med en krispig konsistens. Salta grönsakernaoch skvätt över lite olivolja. Nordisk krisp kom jag på genom att tänka på nordiska smaker som pepparrot och lök
Lime- och örtmarinerad kycklingfiléKycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad. Häll upp filéerna i en långpanna med marinaden, salta
Lägg upp pasta, skeda över grönsakernaoch toppa med ostsåsen. Jag är som ni vet helt klart för protein, det får man som vegetarian inte fuska med men däremot tycker jag inte att man ska kasta in det om det inte passar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.