Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismos med gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Ett kanontillbehör till de flesta sorters kött, och man behöver inte en massa sås till heller
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Ta av från värmen och mosa potatisen försiktigt med en potatisstöt, visp eller elvisp med degkrokar. Sätt tillbaka på plattan och värm så att mjölken kokar upp
Ingredienser Portioner. 4 Potatismos 900 g potatis 2 dl mjölk Lax 1 dl crème fraiche 2 msk sweet chilisås 4 portionsbitar laxfilé (4 port motsvarar ca 500 g) salt peppar Sallad 3 morötter 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Thai sweet chilisås 20 % rabatt ICA Asia 700 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong
Peppra och salta, vispa sedan med elvisp. Skala och koka potatisen. Va inte försiktig med kryddningen, en potatismos med kraftig smak uppskattas av den som skall äta än om det mest bara smakar, potatis
Entrecôte. Smaka av med salt och cayennepeppar. Ta inte med bottensatsen. I en annan kastrull, koka ihop vin, vinäger, dragonstjälkar och schalottenlökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.