Igår grillade jag entrecôte som vi åt tillsammans med en nudelsallad och syrad rödlök. Till nudelsalladen kokade jag en paket nudlar, som jag sedan blandade med hälften av såsen, två små strimlade morötter, gröna sojabönor och rostade sesamfrön
30g tjockt skivad rödlök. Placera potatisen med smör, svartpeppar och örtsalt i ugnen i 20 minuter. Grilla köttet i ca 8-10 minuter, låt den vila i ca 2 minuter, krydda med svartpeppar och örtsalt
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Dock valde jag bort den andra sortens ost och hummus och la till rödlök
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Tillagar man bitarna hela med termometer och låter köttet vila ordentligt efteråt så blir det riktigt saftigt och gott
Servera kotletterna till en god tomatsallad med fetaost, gurka och salladslök (ev salt o peppar). Här kommer ett recept på goda chilimarinerade benfria kotletter som är toppen att grilla
Blanda kycklingen med olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressad vitlök i en skål. Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.