Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. I vår familj grillar vi massor och det mesta. Mynta är en favorit både i dryck och mat därför bjuder jag på denna omtyckta favoritsås
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Bryn köttet runt om i en stekpanna i lite olja och smör eller grilla den så att den får färg runt om
Servera de grillade grönsakerna med tsatsiki och rostad potatis. Kärna ur gurkan och riv den grovt. Grilla dem i en grillpanna eller lägg dem på en grill så att de får fina grillränder
-) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Till det vad som nu verkar vara en sommarklassiker, en sallad med vattenmelon och fetaost
Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. När jag marinerar brukar jag öka eller minska mängden syra i marinaden beroende på hur lång tid jag har på mig till middagen
Lägg dem i ett rostfritt kärl, som rymmer fisk och saltlag. Servera till den grillade fisken. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen
I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Täck med plastfolie eller lägg i tättslutande burk och låt stå framme i rumstemperatur tills det ska grillas
Otroligt underbart nu har värmen och solen visat sig från sin bästa sida. Idag blev det premiär grillat, det blev… Grillad fläskytterfilé späckad med kryddig korv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.