4 kycklingfiléer,
ca 500 gram färska kycklingbröst eller 600 gram frysta; 700 gram med skinn
12 msk
olivolja
11 tsk
kinesisk soja
11 msk
risvinäger, vit, röd eller äppelcidervinäger
11 tsk
sambal oelek
11 tsk
tomatpuré
11 pressad
vitlöksklyfta
10,5 dl
sweet chili sås att pensla kycklingen med
1 KALL
EXTRA SÅS: 2 dl matlagningsyoghurt, turkisk eller grekisk
13 msk
sweet chilisås
10,5 dl
hackade jordnötter (valfritt)
12 krm
svartpepparGRILLA SPETT: Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor på längden. Skär i kuber. GRILLA HELA FILÉER: Banka ut filéerna med en köttklubba till ca 0,5 cm tjocklek. Blanda kycklingen med olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressad vitlök i en skål. Låt marinera minst en halvtimme, gärna längre (då i kylskåp). Under tiden lagar du önskade tillbehör. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. KALL EXTRA SÅS: Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter. Smaka av med svartpeppar samt lite salt. GRILLADE SPETT: Trä upp kycklingbitar på spett eller grilla de hela kycklingfiléerna runt om i 5 minuter. Pensla med sweet chilisås mot slutet av grillningen. I UGNEN: Lägg spetten eller kycklingen på ett ugnsgaller med en plåt klädd med folie under och grilla dem i övre delen av ugnen i ca 20-30 minuter tills de har fin färg. Vänd efter halva tiden. Servera spetten med tillbehör och sås. Gärna med lite grönsallad som ruccola eller blandad sallad också.
Ugn 250°. Skär lårfiléerna i åtta bitar vardera. Lägg grillspett i vatten. Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade och grillade potatisen. Marinerade och grillade potatisskivor 4-5 port8-10 potatisar, våra vägde 1,7 kilo till 5 vuxna½ citron, pressad1 pressad vitlöksklyfta1 dl olivolja1 tsk finhackad röd chili (eller sambal oelek)Skölj av potatisen och koka den oskalad i 10 minuter. Marinerade och grillade potatisskivor 4-5 port
Nu är det dax för grillat igen, snart har jag lärt mig hur man gör… hihi. Det är inte lätt med temperaturen och tiden men man lär så länge man lever, envis som jag är så sitter det nog snart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.