Marinerade grillade kycklingspett
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram färska kycklingbröst eller 600 gram frysta; 700 gram med skinn
  • 12 msk olivolja
  • 11 tsk kinesisk soja
  • 11 msk risvinäger, vit, röd eller äppelcidervinäger
  • 11 tsk sambal oelek
  • 11 tsk tomatpuré
  • 11 pressad vitlöksklyfta
  • 10,5 dl sweet chili sås att pensla kycklingen med
  • 1 KALL EXTRA SÅS: 2 dl matlagningsyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 13 msk sweet chilisås
  • 10,5 dl hackade jordnötter (valfritt)
  • 12 krm svartpepparGRILLA SPETT: Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor på längden. Skär i kuber. GRILLA HELA FILÉER: Banka ut filéerna med en köttklubba till ca 0,5 cm tjocklek. Blanda kycklingen med olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressad vitlök i en skål. Låt marinera minst en halvtimme, gärna längre (då i kylskåp). Under tiden lagar du önskade tillbehör. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. KALL EXTRA SÅS: Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter. Smaka av med svartpeppar samt lite salt. GRILLADE SPETT: Trä upp kycklingbitar på spett eller grilla de hela kycklingfiléerna runt om i 5 minuter. Pensla med sweet chilisås mot slutet av grillningen. I UGNEN: Lägg spetten eller kycklingen på ett ugnsgaller med en plåt klädd med folie under och grilla dem i övre delen av ugnen i ca 20-30 minuter tills de har fin färg. Vänd efter halva tiden. Servera spetten med tillbehör och sås. Gärna med lite grönsallad som ruccola eller blandad sallad också.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.