2 - 3 tsk
chilipulver (ta mer om du vill ha det starkare)
1 tsk
paprikapulver (ev. rökt om du gillar rökig smak)
½ tsk
malen spiskummin
Salt efter tycke och smak
Gör så här
Lägg bönorna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Lägg dem sedan i en bunke och täck dem med kallt vatten. Ställ bunken i kylen i ca 10 timmar
Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar mina med vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Igår provade jag att experimentera med enav mina favoriträtter - nämligen omelettpizza. Igårkväll kände jag för att lyxa till det med något riktigt gott för att fira att jag jobbat sista natten på mitt sommarjobb
Dagensvariant, väldigt krämig och god. Detta är enfavorit i repris. För ett tag sedan gjorde jag en god pastasås med kassler och bearnaise och idag letade jag upp receptet och gjorde en ny version
Vi båda föredrar att göra dennavariant. Skär smöret i bitar och ha i samt en skvätt flytande honung. Sex mellanstora nyttigare varianterav blåbärsscones
Den klassiska fyllda lövbiffen som får räknas som enav 70 tals klassikerna, här i min tappning med fyllning av grov senap, bostongurka, ost och purjolök
De vuxna gillar ju också lasagne men visst det känns mer familjerätt än bjudrätt, men här blir det faktiskt lite mer aven bjudrätt, gott och vackert att titta på
I juli förra året lyckades jag få till enav de godaste hollandaisesåser jag någonsin lagat. nej, det måste ha varit något utöver det vanliga med med äggulorna, citronsaften och smöret
Detta är en salt variant där vi mixade ner trista brödkanter från frysen istället (som blev över från denitalienska smörgåstårtan) och lät dem ackompanjeras avitalienska smaker såsom lufttorkad skinka, soltorkade tomater, basilika, rostade pinjenötter och parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.