Lägg linserna i ett durkslag eller i en trådsil och skölj dem under rinnande kallt vetten. Lägg över dem i en bunke och täck dem + lite till med kallt vatten. Låt dem stå i minst 30 minuter
Mixa eventuellt soppan. Smaka av med lite salt och peppar. Blanda eventuellt i lite citrusskal. Koka dem under lock i en gryta med vatten och buljongtärningar tills de nästan är mjuka, cirka 20 minuter. 2 Fräs lök, vitlök och gurkmeja i oljan ett par minuter i en stor stekpanna. 3 Häll i grädden och koka på svag värme ett par minuter. 1 liter vatten
Smaka av med limejuice, salt och peppar. 1 lime, saften. 0,5 dl olja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 0,5 msk spiskummin 1 msk garam masala 0,5 tsk chiliflakes lite gurkmeja 2 lagerblad 2 dl röda linser 2 l hönsbuljong 1 lime, saften lite färsk koriander salt efter smak svartpeppar efter smak
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. 2 schalottenlökar, hackade. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i
Nu för tiden är det stor skillnad på hur mycket tid vi lägger på dessa sysslor och en del väljer att hoppa över de flesta avjulbestyren och reser utomlands, för att koppla av i lugn och ro och fly julhetsen
Ingredienser Portioner. 4 2 fintärnade potatisar 1 dm purjolök 250 g broccoli (spara ev en bukett till dekorering) ca 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 250 g baconmjukost svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.