Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt enenkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka. Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott
Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda
Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och entendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Lyft direkt ur formen och låt svalna. 5 dl kallt vatten. 7 dl linfrön1 Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen lösts upp. 2 Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform (ca 1 ½ liter). Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 8 timmar, eller under natten. 3 Grädda i nedre delenavugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.