Lakritskryddad rådjursstek medgräddsås, vitlöksfrästa kastanjechampinjoner ochrostaderotfrukterHär är det enriktig söndagsklassiker som fått en modern touch med lite lakrits i såsen
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Lambenoch puts lades i grytan som hade hettats upp och inretts med olja. För övrigt så kunde jag också läsa mig till att de som tycker lamm smakar kofta förmodligen är de som ätit det kryddat med för mycket Rosmarin
Lägg dem på en plåt medvitlöken, ringla olja över, krydda med salt, peppar och timjan. Skrubba betorna, dela dem om de är stora, lägg i en ugnsfast form med citronerna (halvera dom först)
Fyll hålet i bullenmed blandning och lägg på grädde. Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.