Oliver och soltorkade tomater. Häll i allt i en brödform smörjd med kokosolja. Skär soltorkade tomater i fyra strimlor och oliver i halvor och rör ner i smeten
Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
Montera ihop lasagnen, börja med sås i botten, lasagneplattor, tomater, skina och ostblandnig. Kan tänka mig att det även blir gott med färsk basilika i eller varför inte färsk spenat
Jag smaksatte brödet med soltorkade tomater och timjan, det blev riktigt gott. Många med mig har ju märkt att vi mår så mycket bättre sen vi började med LCHF eller Paleo
Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta. HÄR hittar du dessutom 21 recept och tips på vad du kan göra med överbliven köttfärssås
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dela tomaterna, och krama ur lite vätska med handen så det inte blir så blött. Skala och hacka vitlöken, och fräs den tillsammans med färsen i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.