Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakadekörsbärstomateroch getost
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Jag använde mina egengjorda ugnsbakadetomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Jag föreställer mig att varianten med fetaost/soltorkade tomater också passar fint i min paj. Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken. Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.