Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Låt pajen "sätta sig" några minuter och servera den sedan med en fräsch sallad
Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomateroch getost
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomateroch kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomateroch oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomateroch strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Mixa ihop degen till pajskaletoch tryck ut i en smord pajform
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Blanda med grönsakerna och häll upp i pajdegsskalet. Slut med det nu med andra ord =) Jag gjorde en sååååå smarrig paj som jag serverade med skinkschnitzel till middag (recept på den kommer också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.