En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde ochhärliga blåbär - mjölkfri, äggfriochglutenfri. Smörj och bröa formen med mjölkfritt margarin och finmix
Ett riktigt härligt vårbröllop var det med ett vackert brudpar, en massa glada och finklädda gäster, god mat, roliga tal och uppträdanden, ochmed en hejdundrande och kärleksbubblande fest långt in på småtimmarna
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfrioch fri från en massa annat också
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Det här är en ny variant av pajen med cornflakes- och frågan är om inte den blev nästan ännu godare. Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Hela maträtten kunde Sigrid vara medoch hjälpa till att göra. Börja med den fyllning du vill ha. Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten
Ha en härlig dag alla. Ibland har jag gjort på enbart havremjöl, och ibland har jag blandat havremjöl och rårismjöl (när jag inte haft tillräckligt med havremjöl hemma)
Jag väntar med spänning på mitt exemplar, hon är en grym bagare och en otrolig inspiratör. I förra veckan bakade Camilla en saftig chokladmuffins som både är laktos- ochglutenfri samt vegansk
Krydda med det rivna citronskalet, salt och peppar. Vill man slippa omaket med att smälta smör och blanda med olivolja funkar Arlas "smör- och olivblandning"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.