Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Fritt från mjölkprotein, ägg, sojaoch gluten. Med citrongräs, chili, ingefära ochkokosmjölk. En blandning av svenska rotfrukter och influenser från Thailand
Snabba knäckflarn blev dagens snabbfika. Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter, tills de smält ihop till tunna fina gyllenbruna flarn. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt
Tillsätt äggen och avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet. Har ett recept sedan tidigare på bloggen men här kommer ett till som jag tycker både är godare och enklare att göra
De är riktiga små älsklingar utanmjölkprotein, ägg, gluten, vete ochsoja. Vill du styla till dem lite extra, smällt lite mjölkfri vit/brun choklad eller rör ihop florsocker med lite vatten och ringla över
Det är även mjölkfrittoch fritt från vetestärkelse. Häll i mjölkersättningen. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Mjölkfritt, äggfritt och kan göras glutenfritt. Så gott, lätt och härligt med det knapriga täcket. Häromdagen fixade vi cornflakespanerad fisk till lunch
Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan i olja ochmjölkersättning. Men dessa vegetariska pirogerna passar många och därför får de en egen bloggpost
Tamari är en soja helt utan vete om du har veteallergi. Blanda till den första marinaden, krossa vitlöken och blanda samman kryddorna, oljan ochsojan, Lägg sedan fläskfilén i en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.