Skölj och skrubba blåmusslorna. Kasta de som är öppna eller trasiga. Hacka lök, vitlök och chili fint. Ringla olja i en stor gryta och fräs löken, vitlöken och chili i någon minut tills de börjar mjukna
Sedan värms den och fisk/skaldjur läggs i. 3 fiskbuljongtärningar. 400 fiskfilè (ta gärna olika fisksorter, t. Lägg i den tinade fisken, delad i ca 3 cm stora bitar. 3 fiskbuljongtärningar
Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat. I originalreceptet skulle det inte vara med parmesan, men visst tusan ska man ha det
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Till sist Tillsätts fisken, som först delats i mindre bitar och låt allt sjuda tills fisken är klar
En ljuvlig fiskgryta med saffran och vitt vin. Lägg i fisken i grytan. Fiskgryta med saffran och vitt vin (4-6 portioner). Skär fisken i 2-3 cm stora kuber. Låt koka med på svag värme i ca 5 minuter tills fisken är klar
Soppa, en något bortglömd maträtt emellanåt i vårt avlånga land. Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
Fisk med citronsås är alltid gott. Lägg den fisken i en ugnssäker form. 500 gr lax eller annan fisk. Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. 500 gr lax eller annan fisk
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Tar lite tid att rimma själv, men egentligen är det ju inte svårt, så man kan ju lika gärna göra det själv