Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag. Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga
Riktig mumsig kladdkaka, helt utan ägg och mjölk. 5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1/5 tsk bakpulver En nypa salt 100 g mörk hackad mjölk och äggfri choklad, t,ex Lindt dessertchoklad 70% 2 msk ljus sirap 150 g smält smör. - Läs hela inlägget här 3 dl vetemjöl
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter frittfrån mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter och frön av alla de slag
Jag tyckte att det var lite, lite bismak från mjölmixen (jag använde Sempers finmix) så trots att de övriga inte kände av det så ska jag nästa gång prova att byta ut hälften av mjölet mot glutenfritt havremjöl (älskar havre)
15o g mjölkfritt margarin. 2 dl rena havregryn från Semper eller provena. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.