100 g
smält mjölkfritt margarin. Jag smälter Carlshamns flytande margarin – det enda som fungerar för oss.
3 dl
Sempers Fin mix (går säkert med annan mjölmix också men jag gillar den här till just pannkakor och våfflor)
2 dl
kallt vatten
3 dl
av den gräddersättning du tål (jag köper in Schlagfix från Tyskland. Finns på Allergimat också. Men annan gräddersättning fungerar också – och vanlig förstås om man tål det).
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Mitt i all packning, uppackning och fortfarande med två bostäder blev bakabstinensen för stor. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna (sikta gärna potatismjölet) med varann
De ville inte ha med chokladsmak. När smeten är jämn och fin – blanda ner apelsinsaften. Och jag är glad över att de känner sig fria att experimentera i köket
Jag är uppvuxen med grönkål och det har alltid varit en personlig favorit. Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den med ev. Inser att jag inte riktigt hinner med ett bra kanelbullebak
Ta ut kakor med formar. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda i mer av den glutenfria mjölmix du valt om du behöver det. Ägg, havregurt, olja, sirap och ljummet vatten blandas i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.