Smakerna gifter sig perfekt med varandra, sött möter syrligt och en gnutta beskhet. Tvätta och halvera potatisen, picka små hål med gaffel samt räffla ytan så oljan tränger ner ordentligt
Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra. Riv citronen och pressa ur saften. Blanda med grädde, fond, timjan och vitlök, salt
lägg torsken med lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar. Skira smöret tills det slutar bubbla och har en ljus brun färg
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.