Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,senhoki, men annan vitoch fast fisk går precislika bra
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienserochminimaltmed förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
4 bitartorsk, cirka 140 gram styck. 2 krm vitpeppar. 2 dl strimlade soltorkade tomater i olja. 0,5 dl olivolja. 1 klyfta vitlök. 2 krm chiliflakes. 0,5 dl rivenparmesan eller grana padano. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatismedfint skal du kan koka utan att skala. 1 citron
Torskmed spenat och tomater isyrligkaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala ochskiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Lägg upp gnocchi/squashochfisk på tallriken, ringlacitronsås över och toppa meddillvippor. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta
Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. lägg torskenmedliteskirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Huvudrollen har istället gått tilltorskenochtillsammansmedcitronsmaken blev det riktigt lyckat. Strimla baconet och strö det över fiskentillsammansmed det rivnacitronskalet
Häll över kokosmjölk ochcitronsaft. citronpeppar. Skala och skär morötterna i "kronor". Så minaptit har varittillbakaidag, vilket betyder en normal middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.