Torsk i ugn med tomat och purjolök
patriksvensson
patriksvensson

Torsk i ugn med tomat och purjolök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.3 7 röster

Ingredienser

  • 400 g torsk (ett paket)
  • salt
  • citronpeppar
  • 1/2 purjolök
  • 2 tomater
  • 1 liten knippa dill (eller fryst)
  • smör
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • För laktosfritt - Använd laktosfritt smör och laktosfri grädde

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.

    Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar.

    Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Hacka dillen.

    Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör.

    Ställ in i ugnen tills smöret har smält, ta sedan ut formen och häll över grädden innan du ställer in den igen.

    Tillaga mitt i ugnen i 15-20 min tills fisken är färdig.

    Servera med till exempel kokt potatis eller ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.