När jag var i Stockholm för två veckor sedan åt jag Chimichangas - det var riktigt gott. Chimichangas är traditionellt en friterad burrito som är riktigt populär i texmexköket
Här får ni mitt recept på Chimichangas, som är en storfavorit här hemma. Chimichangas serveras tillsammans med en stor sallad, guacamole, salsa och eventellt en svalkande cremefraichesås
Chimichangas är mjuka tortillabröd som fylls, viks ihop och friteras. Jag är dock inget större fan av att fritera mat som går att tillaga på andra sätt, så jag har därför valt att ugnsbaka/gratinera mina chimichangas istället
Det här var ett recept som vi gjorde två veckor innan jul. Man kan egentligen kombinera ingredienserna hur man vill och man kan ha till exempel lövbiff istället för kyckling
burritos, tacos, chimichangas, quesadillas eller enchiladas. Eftersom det tar en stund att koka ihop denna variant av refried beans så brukar jag göra dubbel eller trippel sats av receptet och sedan frysa in den färdiga röran i två till tre plastburkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.